RolloPlusz Kft.

Rolloplusz_logo

Árnyékolástechnika kiválasztása, használata

Az árnyékolástechnika kiválasztása és használata is nagyon fontos a lakás hűtésében a nyári időszakban. Az árnyékolók segítenek megakadályozni, hogy a nap sugarai bejussanak a lakásba, és ezzel csökkentik a belső hőmérsékletet. Ez azért fontos, mert a napsugárzás felmelegíti a beltérben a burkolatok és bútorok felületét, ami a levegőnek továbbítja a hőt, és ez, ami magasabb hűtési költségeket eredményez.

Az árnyékolók kiválasztásakor fontos figyelembe venni a helyiség elhelyezkedését és a nap mozgását. Figyelembe kell venni, hogy melyek azok a nyílászárók, amelyek a legtöbb napsütést kapják, és telepítsünk olyan árnyékolókat, amelyek megfelelő védelmet nyújtanak a napsugarak ellen. Például a redőnyök, a napellenzők és a szalagfüggönyök hatékonyan csökkentik a napsütés által okozott hőmérsékletet.

Az árnyékolók használata mellett fontos megjegyezni, hogy a helyiség szellőztetése is fontos szerepet játszik a lakás hűtésében. Ha az időjárás engedi, nyissunk ablakokat, hogy a lakásba áramolhasson a friss levegő. Ekkor kapnak szerepet a rovarhálók. Ha azonban a külső hőmérséklet túl magas, akkor érdemes elzárni az ablakokat, amíg az időjárás lehűl.

Végül fontos megjegyezni, hogy a megfelelő szigetelés is fontos szerepet játszik a lakás hűtésében. A rossz szigetelés hőveszteséget okozhat a lakásban, ami magasabb hűtési költségeket okozhat. A megfelelő szigetelés csökkenti a hőmérsékletet, és kevesebb energiára van szükség a helyiség hűtéséhez.